banner_startsida.jpg
Startsidan Webshop Om oss Guidning Kontakt Testfiske och annat Manualer Vattenstånd Put and take Dekorvinyl
Sommarsida 2020

brons_2014_liten.jpg

facebook_logo.jpg

youtube_logo.jpg

Lapponicus på YouTube

Stor harr

Det finns vatten i området som håller bestånd av storväxt harr. Efter att ha suttit halva vintern och drömt om ett sådant bestämdes ett datum för besök. Måndag till onsdag efter midsommar skulle det bli.

paddling.jpgNågra timmars paddling är det dit. Jag och Igor i en kanot och Leif och Micke i en annan. Varken jag eller Igor är väl att räkna som vana paddlare men det är däremot Micke så vi fick lite tips av honom innan vi drog iväg. Micke tyckte, och det gjorde vi med när han lagt fram sina argument, att det var lika bra att dra iväg söndag kväll.

for-grunt.jpgStilstudie av Leif och Micke vid ett grunt parti. Snygg egenbyggd kanadensare i trä som gick under namnet "Prinsessan" enligt Micke. Igor kallade den kort och gott för "ekan".

midnattsbrasa.jpgEfter sex timmars färd var vi framme. Lätt paddling första halvan och besvärligt grunt sista kan man väl sammanfatta kvällen med. Kaffe och en rejäl whisky innan kvällsmat gjorde gott!

spinnfiske.jpgDet var väl egentligen flugfiske som var originaltanken men besvärlig sidvind från höger gjorde att det blev en hel del spinnfiske. Det fungerar ju som tur är finfint även på harr.

harr-7hekto.jpg

Igor fixade första dagen en matharr på 7 hekto på spinnare. Rökt harr till kvällningen vankades alltså!

kvallsmacka.jpgRökt harr på kvällsmackan gjorde livet till en fest. Micke hade i sin omfångsrika packning även med sig ett knippe dill så det blev lite pynt på mackan också.

lagerplats-kata.jpgHar man tillgång till tältkåta så är det bekvämare än tält. Vi sov gott alla fyra i den här, när inte den som snarkade högst för tillfället väckte de andra vill säga;-)

harr_48_cm_800.jpg"Någon" fick en harr på 48 cm och blev nästan mallig på kuppen! Fin fisk vakade på rimligt avstånd för flugspö när vinden mojnade någon kort stund.

Alla fiskeprylar fungerade som de skulle, det var varmt och gott men lite för blåsigt, vakande fisk, god mat och mycket trevligt sällskap. Nästan perfekt med andra ord!

Tillbaka till toppen

Tillbaka till föregående