banner_startsida.jpg
Startsidan Webshop Om oss Guidning Kontakt Testfiske och annat Manualer Vattenstånd Put and take Dekorvinyl
Sommarsida 2020

brons_2014_liten.jpg

facebook_logo.jpg

youtube_logo.jpg

Lapponicus på YouTube

Midsommarfiske

Veckan före och efter midsommar 2013 ägnades nästan uteslutande åt fiske.

Trangia triangelTisdag. Vi beger oss ut i storskogen för att fiska öring och röding. En kopp kaffe och Vikabröd med rökt fläsk blir det när vi kommer fram till ett fint vatten efter en och en halv timme till fots.

Efter en stunds fiske har vi två rödingar att steka till kvällsmat. Bra start på den här fisketuren. Vi unnar oss lite av livets goda.

Snart dags för en tupplur under den uppspända tarpen.

Onsdag. Jag sov dåligt under natten och tog en extra tupplur denna dag. När jag vaknade upp hade min fiskekompis flyttat över sitt fiske till den motsatta stranden.

Snart såg jag att han hade fin fisk på, men ingen håv, för den låg kvar på min sida. Efter en lång och besvärlig drillning så landade han den här kilosöringen. Jag traskade över till andra stranden och fotade.

Av bara farten landade han en röding också.

En rejäl skvätt whisky för att fira fin fisk är på sin plats.

Öringen saltas och kryddas en smula innan den lindas in i folie för tillagning.

Rödingen tillreds på samma sätt. Rejäl middag alltså denna dag. Direkt efter middagen är det dags att packa ihop och bära in allt under tarpen för nu blir det regn. Det regnar hela natten men skiner upp igen till morgonen.Ingen av oss sover särskilt bra.

lunch.jpgTorsdag. Förmiddagens fiske är resultatlöst och det är dags att gå hemåt. Men först lagar vi till lunch. Diverse kryddiga korvar och några ägg steks. Det hela toppas med mögelost. Mycket gott. Sedan packar vi ihop och traskar hemåt.

Jag fotar den vackra varglaven på hemvägen. Vi befinner oss i ett område där den är ganska vanligt förekommande.

Lite mat som sonen tillagat och ställt i kylen och en snabb dusch på det efter hemkomst, sedan bar det av till Storån för lite kvällsflugfiske. Vi fick några småöringar innan vi åkte hem och åt varma smörgåsar.

midsommarbackmete.png

Midsommarafton. Vi hann med lite bäckmete några timmar efter lunch. En liten liten bäck vi testat vid ett enda tilfälle förut när vi gick på den av en slump blev dagens utflyktsmål. Vi plockade med några småöringar och en bäckröding hem för stekning.

Midsommarstång flugfiskespecial

Midsommarstång hör till. Jag gjorde en flugfiskespecial av två spön med rullar när vi kom hem. Midsommarblomster som utsmyckning förstås!

Av Jonas Gardsiö , info@lapponicus.se

Tillbaka till toppen

Tillbaka till föregående