banner_startsida.jpg
Startsidan Webshop Om oss Guidning Kontakt Testfiske och annat Manualer Vattenstånd Put and take Dekorvinyl
Sommarsida 2020

brons_2014_liten.jpg

facebook_logo.jpg

youtube_logo.jpg

Lapponicus på YouTube

Mailrapport från nöjd kund

I juni månad sedan 6 år tillbaka har bilen rullat till norra Dalarna. Detta år gavs tillfälle att provkasta med Lapponicus Eajra flugspö klass 5 och rulle Kangro under en dag. Detta längs ett litet fint rinnande vatten med tillhörande håar i ett vackert naturreservat.

kangro_600_h_davidsson.jpg

Tyvärr fastän värmen och solen var i allra högst grad närvarande, såg jag inga insekter och därmed inte heller vakande fisk. Det är i år ännu för tidigt på säsongen, jag får en känsla av att allt ännu är i dvala liksom bara väntar på att få explodera i allehanda kläckningar med där tillhörande vak på öring, harr och röding. Men jag kunde ändå inte motstå att i detta vatten göra några provkast.

Till min stora glädje fann jag detta spö mycket intressant. Jag upplevde en fin harmoni i mina kast som även blev längre än med mitt gamla spö i motsvarande klass. Jag blev snabbt förtjust i detta spö fastän mina kast inte resulterade i ngn fångst och det var ju inte heller så konstigt då jag inte kunde notera några vak! Ett par bilder från denna dag blev det.

eajra_600_h_davidsson.jpg

Lite senare i veckan hade jag ett eget Eajra i min ägo. På torsdags morgon kände jag att det låg i luften, svag vind som kändes varm, luften kändes helt annorlunda än tidigare, växlande molnighet. Jag beslöt mig sent att åka till ett vatten som jag tidigare besökt ett flertal gånger men som bara resulterat i småöring som fått växa till sig. Denna gång fick jag efter en stunds väntan plötsligt se vakande fisk, och det resulterade i 2 landade fina öringar.

oring_600_h_davidsson.jpg

Jag hade under denna dag ytterligare öringar på flugan 2 släppte och ytterligare 2 stycken fick sin frihet åter för att växa till sig. En sammantaget fantastisk vecka i Norra Dalarna har fått sitt slut med ett i mina mått sett en fantastiskt spännande upplevelse av att kasta torrfluga på vakande fisk och uppleva en mycket vacker natur.

Till sist vill jag referera till en mycket vacker och sevärd film på Youtube av James Prosek The complete angler "full length version". Slutligen "Piscator And upon all that lovers of virtue; and dare trust in his Providence;and be quiet;and go a Angling. "Study to be quiet"" Slutord från the Complete angler av Izaak Walton.

matfisk_600_h_davidsson.jpg

Fisken var mycket god och uppskattad av både hustru och tonårsbarn.

//Hans Davidsson, juni 2014.

alla bilder tagna av Hans Davidsson ©

Tillbaka till toppen

Tillbaka till föregående